Zvanično počelo predlaganje kandidata za Sabor

Samostalna demokratska srpska stranka na predstojećim izborima nastupiće sa kandidatima i kandidatkinjama u XII izbornoj jedinici, listi na kojoj će moći glasati pripadnici srpske nacionalne manjine. Odlučeno je danas na Savjetovanju stranke održanom u Zagrebu te Predsjedništvu. U Savjetovanju su učestvovali Predsjedništvo te načelnici i zamjenici načelnika opština kojima upravlja SDSS, zamjenici župana, zamjenici gradonačelnika te stranački predstavnici u tijelima Vlade RH.

Sa današnje sjednice Predsjedništva upućen je zvaničan poziv županijskim izvršnim odborima da počnu proces nominovanja kandidata za Sabor. Proces nominacija treba da bude završen do 25. marta tekuće godine. Prijedloge prispjele iz izvršnih odbora, troje kandidata i troje zamjenika kandidata, razmatraće najprije Predsjedništvo a potom konaČnu odluku donijeti Skupština stranke.

Na današnjoj sjednici Predsjedništva donesene su, uz ostalo odluke o imenovanju Operativnog izbornog štaba te formiranju i sastavu Političko-programskog savjeta stranke.