Žene SDSS-a nisu statistika, drže 76 pozicija!

Žene u našoj stranci nisu samo statistika, jer držimo 76 pozicija od lokalnog i županijskog nivoa do nivoa države uključujući saborsku zastupnicu i potpredsjednicu Vlade, rekla je danas u Topuskom na Skupštini Aktiva žena SDSS-a predsjednica Mirjana Oluić. Podnoseći izvještaj o radu naglasila je da je u organizaciji Aktiva održano niz tematskih tribina i javnih skupova, posebno za vrijeme korone. Stranačke kolegice realizovale su niz akcija humanitarnog karaktera posebno nakon katastrofalnog potresa na Baniji.

Ukazujući na neophodnost realizacije programa raznih karaktera od kulture do privrede i to u svim područjima Hrvatske te naglašavajući ulogu kolegica u tome, Skupštinu je pozdravio predsjednik stranke dr. Milorad Pupovac.

Sa Skupštine je upućen poziv višim stranačkim tijelima da predsjednica Aktiva bude ravnopravna članica Predsjedništva stranke jer bi na takav način, osim što bi bile na izvoru informacija, lakše i efikasnije ostvarivale svoje programske ciljeve.

U izbornom dijelu Skupštine, Mirjana Oluić ponovo je izabrana za predsjednicu Aktiva, a potpredsjednice su Anja Šimpraga, Dragana Jeckov i Natalija Koprenica. Izabran je i novi 13-člani Izvršni odbor.

Uspješan rad i ugodan boravak u Topuskom stranačkim kolegicama, u ime domaćina, poželio je predsjednik centralog stranačkog Izvršnog odbora i član Izvršnog odbora OO SDSS Topusko Boro Rkman.

Skupštini na kojoj je bilo prisutno 33 od 53 članice, prisustvovali su genaralni sekretar Danko Nikolić, te predsjednici lokalnog općinskog i županijskog sisačko-moslavačkog ogranka Dragan Ćelap i Branko Jovičić.