Počeli unutarstranački izbori

U svim stranačkim organizacijama odlukom Glavnog odbora tokom godine biće održani unutarstranački izbori, na kojima će uz izvještaje o radu i planske aktivnosti, biti birana djelomično ili kompletno nova stranačka vodstva.  Rok za održavanje Izvještajno-izbornih skupština za organizacije ranga opštine ili grada, uključujući i Mjesne organizacije te Aktive žene ukoliko ih organizacija ima, je do kraja juna a za županijske organizacije kraj oktobra tekuće godine. Stranka danas ima ukupno 107 stranačkih ogranaka!

U cilju kvalitetne pripreme izborne Skupštine Gradske organizacije Beli Manastir, predsjednik Izvršnog odbora Boro Rkman sastao se sinoć u ovom baranjskom jedinom gradu sa izabranim stranačkim predstavnicima. Revidiran je spisak članstva kao prvi korak u pripremi  Skupština u Mjesnim organizacijama “Sjever” i “Jug”, a potom i Skupštine gradskog ogranka. Okviran termin za ovu Skupštinu je kraj marta 2020.

Prije nekoliko dana istovjetan sastanak održan je u Glini kojem je prisustvovao i predsjendik stranke dr. Milorad Pupovac. Novi sastanak zakazan je za petak kojem će, kao i prvom, prisustvovati predsjednik Izvršnog odbora Boro Rkman.

“Revidirajući spisak članstva u Glini i Belom Manastiru vidjeli smo da je znatan broj članova nažalost umro, odselio u druge zemlje ili se politički pasivizovao! Sa druge strane raduje nas dinamika prijema novih članova, prije svega mlađih ljudi, rekao je Rkman stranačkoj press službi!

Sjednica Glavne Skupštine Samostalne demokratske srpske stranke, nakon što se održe sve Skupštine mjesnih, opštinskih, gradskih i županijskih organizacija te aktiva žena i stranačkih mladih, planirana je za ljeto 2021. godine.