KOLUMNA: O idioti, zar bi i na Uskrs ubijali!?

Onaj komu je srce gluvo svaki dan, a ni pamet ne titra baš na višim frekvencijama, ne može ni na Uskrs najveći hrišćanski dan biti normalan. Normalan po uzusima koje je savremena civilizacija odavna postavila. Za takvog je Uskrs dan kao i svaki drugi. Upražnjava sve ono što inače čini. Umjesto da ljubi, on bi ubijao! Umjesto da poštuje on mrzi! Umjesto da različitosti u Hristu uvaža, on je “ibermenš”! On se igra Boga, a drugi i drugačiji za njega je neko iz “kolonije gubavaca” A vjerojatno taj i takav na “srce ogluvio i na dušu oslepio” ide, ako ne svaki dan, onda često u crkvu i Očenaš moli!

Nažalost, to su nam jutros u Borovu demonstrirali takozvani navijači “Dinama” – bed blu bojsi. Opravdali su, nema šta, prvu riječ imena svoje opake družine – “zločesti, zli, prljavi”! Uzmite koji god Vam paše prijevod naziva. Nećete pogrešiti. Naš stari narod bi rekao “od zla oca i od gore majke”!!!

Oni su na pravoslavni Uskrs uputili jasnu čestitku Srbima Borova uzvikujući parole koje odavna nadilaze navijačke strasti. “Oj hrvatska mati Srbe ćemo klati” dakako popraćeno neizostavnim “ubi ubi ubiii Srbina”!!!

Može li na današnji dan grđa, ogavnija, bljutavija, kretenskija, lajavija…, čestitka? Idioti, prevazišli ste sami sebe!!! A uskrsli Gospod nam je isti. I Vaš i naš. I uči i jedne i druge ljubavi, a ne mržnji.

Maknimo u stranu “ružne, prljave, zle” takozvane navijače. Šta sa policijom koja mirno prati “horde zla”? Mirno ih prati kao da skrušeno  pjevuše “Zdravo Marija”, a ne riječi uvrede, prijetnje.  Eeeej čovječe, ooo ljudi…, riječi poziva na klanje i ubijanje! Znači li to da se “željama, čestitkama i naljepštim pozdravima” sunardonicima Srbima za Vaskrs pridružuje i policija? Hoću da vjerujem da nije tako, ali sa druge strane – ti koji prijete, vrijeđaju, uznemiruju, plaše…, sada su im tu pred očima. Na dohvat ruke. Vide ih, čuju ih. Vide im lica i nije potrebno “unazad premotavanje” nadzorne kamere radi identifikacije.

Još mi je zanimljivije šta će reći državni vrh na čelu sa šefom policije, koji će koji sat kasnije nakon “navijačkog” performansa položiti vijence na mjesto pogibije hrvatskih policajaca? “Pojavu osuditi, drugove kritikovati” davno su govorili komunisti, a narod je to prevodio jednostavnije “pala kuja sa mosta”!

I u pravu bi juče borovski načelnik Zoran Baćanović kada reče da slikanje murala na zidu Veleprometove trgovine, što je nesumnjivo bio uvod u današnji “egzercir”,  ne doprinosi zajedničkom životu.

Nažalost “Baćane”, ni ti ni tvoji Borovci niste trebali dugo čekati potvrdu. Stiže ona ekpresno. Brže nego ste očekivali i ogavnija i bljutavija nego li ste mislili!!!