I u opštini Donji Lapac socijalna usluga prijevoza starijih lica

Danas je u Društvenom domu u Srbu obilježen početak pružanja socijalne usluge prijevoza i pratnje starijih osoba na području opštine Gračac. Usluga je osigurana iz budžeta  SNV-a i predstavlja proširenje projekta “Od vrata do vrata” koji je pokrenuo Odjel za socijalna i humanitarna pitanja.

Taj se projekt provodi još na području Gline, Benkovca i Donjeg Lapca, a financira iz Europskog socijalnog fonda.
Planira se i dodatno proširenje na područja u kojima nedostaje usluga javnog prijevoza.
Projekt omogućava osobama starijim od 65 godina prijevoz kako bi mogli obaviti administrativne poslove, odlazak liječniku ili nabavku namirnica i kako bi sudjelovali u događajima važnim za zajednicu. Takođe, tim je projektom omogućeno otvaranje radnih mjesta te organiziranje edukativnih aktivnosti o socijalnom planiranju koje će provoditi u Zadarskoj, Ličko-senjskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji.
Projekt se provodi u partnerstvu sa spomenutim opštinama i županijskim vijećima srpske nacionalne manjine.
Na službenom otvaranju početka ove usluge u Gračacu, prisustvovali su: saborske zastupnice SDSS-a Dragana Jeckov i Anja Šimpraga, Tatjana Dragičević voditeljica projekta, Nikola Puharić glavni koordinator projekta, Nebojša Rađenović provoditelj usluge, Jovan Vlaović voditelj ureda SNV-a, Rajka Rađenović zamjenica načelnika Gračaca i predsjednica VSNM ZŽ, Tanja Rastović, predsjednica VSNM Gračac te dvije buduće korisnice usluge.