Dani kulture Srba u Sisku i veče nacionalnih manjina u Bjelovaru

Predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke dr. Milorad Pupovac sinoć je u Bjelovaru prisustvovao tradicionalnoj manifestaciji “15. Večeri nacionalnih manjina”. Više stotina u poblici uživalo je u manjijskoj kulturi koju je predstavilo 10 društava uz tri gostujuća ansambla.
Isto veče u Sisku su održani Dani kulture Srba, manifestacija u organizaciji sisačkog manjinskog Vijeća i pododbora “Prosvjete”. “Kultura je jedan od veoma bitnih elemenata čuvanja nacionalnog identiteta. Kako smo mi učili od naših od starine, isto moramo učiti naše potomke. Banijci imaju na šta biti biti ponosni. A naš srpski kulturni i drugi identitet, iako ga neki osporavaju, osim što čuva ono što vjekovima jesmo, istovremeno obogaćuje identitet sredina u kojima živimo”, rekoh među ostalim. Rekao je ovo. među ostalim, u pozdravnoj riječi predsjednik Izvršnog odbora SDSS-a Boro Rkman.

Uz zamjenicu župana Mirjanu Oluić, Danima srpske kulture prisustvovali su i drugi brojni stranački predstavnici i aktivisti Sisačko-moslavačke županije.