У Мирковцима прослављен Свети Никола

У петак је Веће српске националне мањине града Винковаца које делује у Мирмковцима први пут обележило своју Крсну славу Светог Оца  Николаја коју су узели по својој месној цркви .

Част и задовољство да буде први кум обележавању славе ВСНМ Града Винковаца припала је Заједничком већу општина и његовом председнику Срђану Јеремић.

У свом обраћању присутнима, после резања славског колача и литургије у храму,  Јеремић је указао на важност и значај да се кроз овакво сећање на важне свеце које прославља наша Српска православна црква, чува наша традиција и наши обичаји, на чему ће ВСНМ Града Винковаца увек имати партнера и сарадника у Заједничком већу општина.

Председник ВСНМ Града Винковаца Владимир Мишкић у свом је обраћању указао да је сарадња између ЗВО-а и ВСНМ Града Винковаца одувек била на високом нивоу и изразио своје уверење да ће се на исти начин наставити и у наредном периоду.
Захвалио се на раду свим већницима овог мањинског већа те указао да само заједничким радом, јединствени и неподељени могу остварити своје планове, програме и циљеве.

Јеремић је Мишкићу уручио и поклон Заједничког већа општина поводом кумства на овој крсној слави и позвао га да заједничким радом, сложни и неподељени наставимо радити за добробит наших људи.

Овом, за Србе на подручју Града Винковаца,  догађају присуствовали су и гости: председник ВСНМ ВСЖ Светислав Микеревић, секретар ВСНМ ВСЖ Душан Латас, председник СДСС-а ВСЖ и начелник општине Негославци Душан Јецков, секретар Жупанијске организације СДСС-а Ђорђе Мацут те представници града Винковаца.