СМЖ: Арбутини читав мандат, Врги и Несторовић други СДСС-ов мандат на “равне части”!

Извршни одбор Жупанијске организације СДСС-а Сисачко-мославачке жупаније на синоћњој сједници одржаној у Сиску одлучио је да два мандата у жупанијској Скупштини освојена на допунским изборима подјеле на начин да носиоц листе Никола Арбутина буде скупштински вијећник током читавог мандата, а Милан Врга и Јелена Несторовић да мандат у наредне, нешто мање од четири године, подјеле по пола.

“Циљ нам је укључити што више људи у политичке процесе у нашој жупанији”, речено је синоћ уз напомену да ће прву половину мандата имати Милан Врга, актуелни начелник општине Вргинмост.

Допунски избори су квалификовани задовољавајућим јер је од 9 могућих мандата у општинама, градовима и жупанији освојено њих шест. “За свега један глас у Хрватској Дубици нам је измакао и други мандат за тамошње представничко тијело”, рекао је предсједник организације Бранко Јовичић.

Током анализе базиране на резултатима са свакога бирачког мјеста у жупанији, предсједник Извршног одбора странке Боро Ркман рекао је како је у овој жупанији био највећи број страначких кандидацијских листа, да су листе истакнуте за сва мјеста у којима су били расписани избори и да је то жупанија у којој је било највише контралиста.

“Из ових чињеница је ваш резултат заиста добар” рекао је Ркман додајући како су допунски избори избистрили чињеницу да су се осим Двора и Вргинмоста као страначких изборних басена, као такви показали Петриња те посебно Суња.

На синоћњој сједници усаглашено је да због кадровских елемената ће бити потребно одржати ванредне страначке скупштине у Мајуру, Хрватској Костајници и Дубици те Суњи. “Ово никако није алармантно, већ напротов позитивно обзиром да смо са досадашњим дугододишњим предсједницима ових огранака на њихову иницијативу, још прије избора усагласили, како ће челне позиције препустити младим људима из својих средина”, појаснио је Јовичић.

Најавио је да ће најкасније до краја године бити успјешно окончана ова страначка активност У Сисачко-мославачкој жупанији.