Припреме за допунске изборе у Сисачко-мославачкој жупанији

У контексту припрема за допунске изборе, председник Извршног одбора странке Боро Ркман  и председник сисачко-мосвлавачког СДСС-а Бранко Јовичић јуче су имали радне састанке са представицима Градске организације СДСС-а Петриња те општинских огранака Суња и Хрватска Дубица.

У Петрињи и Суњи биће биран један већник или већница у представночким телима ради попуне загарантоване квоте за српску националну мањину, док ће у Дубици бити бирана два већника.

Циљ је постићи што је могуће већи степен сарадње странке и осталих српских институција као и могућих политичких партнера унутар српског бирачког тела. Желимо да што више бирача изађе на ове изборе како би изабрани кандидати или кандидаткиње у својим Већима имали знајачајан изборни легитимитет, рекао је Јовичић данас за страначку прес службу.

Ради постизања јединства, већ за крај идуће седмице, у Суњи је договорен састанак страначких представника и могућих изборних партнера.

Истоветни састанак, што се Сисачко-мославачке жупанје тиче, буће наредних дана одржани у Хрватској Костајници где је расположив на изборима један мандат, а два мандата су на располагању и за Скупштину Сисачко-мославачке жупаније.