Наставак хуманитарне помоћи Банији

На јучерашњем састанку водства СНВ-а и представника СПЦ-а са теренским коордиаторима усаглашени су модели наставка хуманитарне помоћи у потресу страдалом становништву Сисачко-мославачке жупаније. Након успешне акције “Банија је наша кућа” која је трајала у првим месецима након потреса, у овој другој по реду акцији, званичан партнер Српском народном већу биће Српска православна црква.

Усаглашена је комплетна процедура од подношења захтева потенцијалног корисника па до реализације помоћи која ће ићи у уској сарадњи координатора у појединим општинама и надлежних парохијских свештеника.

Састанку су, уз осрале присуствовали секретар загребачко-љубљанске митрополије Богољуб Остојић, глински парох Горан Каламанда, водитељица Одсека за хуманитарна и социјална питања СНВ-а Татјана Драгичевић, дожупаица Мирјана Олуић, заменици начелника начелника Хрватске Костајнице и Мајура, водитељица канцеларије у Глини Љуба Врга те председник Извршног одбора странке Боро Ркман који је и координатор за општину Топуско.