Инвеститор из Чешке заинтересован за повратничке средине

Пословни човек из Чешке Зоран Ћирковић током дводневног боравка у Хрватској изразио је интерес за значајније инвестирање у повратничке и друге средина у Републици Хрватској у којима живе Срби.  Јуче је идеје привредног опоравка тих места презентовао председнику странке др Милораду Пуповцу, а данас начелнику општине Топуско Ивици Кузмићу (ХДЗ). Посетио је ОПГ  “Тркуља” у општини Топуско, једној од потенцијалних локација за улагање, како би се директно уверио у потребе и могућности.

“Обзиром да бисмо све радили на бази савремене технологије без пуно потребе за физичком снагом, прилику за запослење видим, уз остале, за средовечне категорије наших сународница и сународника који, не само у Хрватској, изузетно тешко долазе до посла, рекао је Ћирковић.

“Енергомонтинг” и друге фирме из конзорцијума које делују у Чешкој, Мађарској, Немачкој и Србији, углавном се бави изградњом и ремонтима електрана и нафтних рафинеријских постојења те туризмом и класичном грађевином, а према најавама би у Хрватску могли инвестирати 8-9 милиона евра!

Подсетимо, Зоран Ћирковић са супругом Мајом пролетос је донирао 280 кесица семенског кукуруза вредности 11 000 евра сународницима у Вргинмосту и Топуском, те божићне пакетиће деци у Илоку и околини!

У јучерашњим и данашњим разговорима учествовао је председник Извршног одбора Боро Ркман, на чију иницијативу је Ћирковић боравио у Хрватској.