Давид Бркић председник Месног одбора СДСС-а Тења

Давид Бркић синоћ је на ванредној Скупштини Месне организације Самосталне демократске српске странке Тења изабран за председника. Потпредседник је Милош Поповчић. Скупштину је припремио Повереник за Градску организацију Осијек, у чијем саставу Тења делује, Драган Тодић којег је пролетос на ту функцију поставило Председништво странке. Изабран је нови седмочлани Извршни одбор организације – спој младих тењских Срба и искусних чланова међу којима су и оснивача странке у овом осјечком приградском насељу из 1997. године!

Градски огранак странке у Осијеку, иако има завидан људски и други потенцијал, за сво време постојања није остварио запаженији резултат, те је стога Председништво распустило страначке органе и именовало Повереника.

Унутар осјечког градског огранка осим Месне организације Тења као једног од најстаријих огранака странке уопште,  делују још и огранци у Клиси и самом граду Осијеку, а према Тодићевом плану биће основан и огранак у Сарвашу. По одржавању све четири Скупштине месних организација, биће одржана и ванредна Скупштина Градске организације СДСС-а Осијек.

Синоћњој Скупштини је присуствовао председник Извршног одбора странке Боро Ркман.