ZVO: U toku podela150 humanitarnih paketa

Zajedničko veće opština je u saradnji sa Srpskim narodnim većem osiguralo 150 paketa pomoći starom i ugroženom stanovništvu Vukovarsko-sremske i Osječko-baranjske županije. Svaka županija dobiva 75 paketa.

Kontingent pomoći jutros je iz vukovarskog sedišta ZVO-a odaslan ka Osječko-baranjskog županiji, a preuzeo ga je predsednik županijskog manjinskog Veća Dejan Jeličić. Tokom dana aktivisti Zajedničkog veća opština pomoć će distribuisati ugroženim građanima u Vukovarsko-sremskoj županiji.

Paketi su sastavljeni prema preporukama Crvenog krsta, a sadrže prehrambene i higijenske artikle koji mogu duže stajati, objasnio je predsednik ZVO-a Srđan Jeremić te najavio da će se humanitarne akcije ovog karaktera nastaviti i dalje. Zahvalio se mrežu volontera ZVO-a koji u saradnji s Crvenim krstom Vukovar pomažu starima i nemoćnima u Vukovaru i okolini.

Dragana Jeckov, saborska zastupnica SDSS-a naglasila je da je u epidemiji koronavirusa u Hrvatskoj prioritet briga o starima, nemoćnima i socijalno ugroženima. Navela je da je Srpsko narodno veće izdvojilo više od 100 hiljada kuna za pomoć na području cele Hrvatske.

izvor: radio-dunav.com/inf.sl. foto: radio-dunav.com