Želimo stabilnu Vladu okrenutu ka budućnosti

Očekujemo da ćemo dobiti bolju priliku nego što smo imali prošle zime, da će jesenska berba biti bolja negoli zimska, a nadam se i da ćemo imati bolju, a to znači stabilniju vladu koja će biti okrenuta prema interesima građana i prema budućnosti ove zemlje, izjavio je Milorad Pupovac, potpredsjednik SDSS-a nakon što predaje liste kandidata i zamjenika za prijevremene izbore za Sabor u 12. Izbornoj jedinici.

SDSS 1 (1)

Podsjetimo, SDSS je  za kandidate izabrao Milorada Pupovca, Milu Horvata i Borisa Miloševića. Zamjenik Milorada Pupovca je Saša Milošević, zamjenica Mile Horvata je Dragana Jeckov, a Vesna Blanuša je zamjenica Borisa Miloševića.

Odgovarajući na pitanje kome će se manjuinski zastupnici prikloniti, Pupovac je rekao da ne zna da li će manjinski glasovi biti ti koji će prevagnuti ili neće. – Zastupnici SDSS-a će ponoviti suradnju s ostalim zastupnicima nacionalnih manjina i sa svim zastupnicima s kojima  dijele iste političke vrijednosti i istu političku orijentaciju i istu samostalnost u donošenju odluka. Nastojat ćemo doprinijeti tome da imamo stabilnu i naprednu  vladu okrenutu prema budućnosti, a ne da nas vlada drži zarobljenicima prošlosti, povijesnih i aktualnih sukoba. Želimo imati vladu koja će se posvetiti onome što su stvarne teškoće ovog društva – to će biti pozicija zastupnika SDSS-a i većine zastupnika nacionalnih manjina. Kad govorim o tome, mislim na toleranciju u društvu, na poštovanje manjinskih prava i očuvanje dosegnutog stupnja demokratskih vrijednosti u zemlji koje su u proteklo vrijeme ozbiljno i dramatično narušene, rekao je Pupovac.

SDSS 3

Na pitanje da li se SDSS plaši svojih dojučerašnjih članova koji su osnovali stranku, Pupovac je reako da je ova stranka na svim izborima imala protivnike, nekad više, nekad manje. –  SDSS je najjača srpska stranka u Hrvatskoj i do sada je potvrđivao svoju snagu, pa će to biti i ujesen. Imamo ojačan i podmlađen sastav  kandidata i zamjenika; vodili smo računa da imamo svježe snage u datim okolnostima , da bude veći broj žena među kandidatima i zamjenicima i da budu predstavljene sve regije u kojima su Srbi. Naši kandidati i zamjenici predstavljaju Primorje, Dalmaciju, Slavoniju, centralni dio Hrvatske sa Zagrebom, rekao je.

SDSS 7

– Citirat ću jednog čovjeka iz Gorskog kotara koji je za naše  bivše članove rekao da su ti  momci dobili priliku da se voze autoputem, a da su onda vozili prebrzo i preticali  na mjestima na kojima se sto ne smije,. – Radije su izabrali da idu makadamom, nego da nastave autoputem, rekao je Pupovac koji je predsatvio i nove i mlađe kandidate i zamjenike Borisa Miloševića, Vesnu Blanušu i Draganu Jeckov.

SDSS 6

Podsjetimo, u 12. Izbornoj jeidnici bira se osam zastupnika, od toga tri srpska, a ta jedinica pokriva cijelu zemlju.

Nenad Jovanović