Zavičajni klub “Miloš Vojnović” na Sajmu zavičaja u Novom Sadu

U okviru štanda Zajedničkog veća opština na jučerašnjem Sajmu zavičaja u Novom Sadu, učesnicima i gostima predstavljen je Zavičajni klub Kordunaša i Banijaca “Miloš Vojnović” iz Vukovara. Treći po redu susret zavičajnih udruženja  organizovao je pokrajinski Fond za izbegla i raseljena lica i saradnju sa Srbima u regionu. Predsednik Fonda Duško Ćutilo je otvorio manifestaciju;

Predsednik Zavičajnog kluba Boro Rkman tokom celodnevne manifestacije susreo se i o novim zajedničkim aktivnostima razgovarao sa predstavnicima udruženja “Korijeni” iz Sombora, Udruženjem Banijaca, potomaka i prijatelja Banije iz Beograda, Zavičajnim klubom Kordunaša iz Beograda, predstavnicima Srba iz Rumunije i Mađarske i brojnim drugima.

Na štandu ZVO-a kojem je domaćin bio predsednik ove srpske institucije Dejan Drakulić, predstavili su se i Udruženje žena “Jelica” iz Vukovara, Udruženje žena iz Jagodnjaka, Markušice i drugi.

Na centralnoj bini novosadskog sajma, običajaima, pesmom i igrom iz svojeg zavičaja predstavili su se članice i članovi folklornog ansambla Zavičajnog udruženja Srba Ozrena i Posavine iz Borova.