Vukovarski SDSS osudio fizički napad na maloletnike

Povodom fizičkog napada na maloljetnike u centru Vukovara 6. januara oko 22 sata, Gradska organizacija SDSS-a Vukovar danas se javnosti obratila saopštenjem. U tekstu kojeg je potpisao predsednik vukovarskog ogranka i zamenik gradonačelnika Srđan Kolar stoji:

Na osnovu informacija od strane PU Vukovarsko srijemske 06.01.2024. oko 22.00 sata desio se napad u centru grada Vukovara od strane jedne grupacije pripadnika BBB koji su napali drugu grupu maloletnih dečaka iz njima poznatih razloga. Žalosti činjenica da se ovakvi napadi ponovo dešavaju u našem gradu, a svedoci smo tih nemilih događaja u prethodnom periodu iz ne tako davne 2019. i 2020. godine koji nisu bili malobrojni. I tada su akteri napada na učenike bili pripadnici već pomenute grupe navijača.

Iako dostupni podaci MUP-a ne govore da li se radi o međunacionalnom sukobu, svedoci govore da među napadnutim mladićima ima i pripadnika srpske zajednice. Bez obzira koje su nacije napadnuti mladići, osuđujemo ovakvo ponašanje i pozivamo policiju i pravosudna tela da napokon represivnim pristupom zaštite sve druge građane od ovakvih huligana koji uzimaju sebi za pravo da povređuju druge samo zato što nisu ili jesu drugi ili drugačiji.

Želimo Vukovar u kojem roditelji neće biti zabrinuti kada mu dete izađe iz kuće i ode u školu ili na bilo koju drugu van školsku aktivnost. Takođe pozivamo sve relevatne institucije da istraže motiv napada pripadnika navijačke grupe BBB na druge mladiće i insistiramo da upoznaju javnost sa tim.

SDSS se nije do sada oglašavao jer smo čekali zvanične informacije od nadležnih institucija a povređenim mladićima želimo brz oporavak i svako dobro. 

foto: ilustracija