VRGINMOST: Centralni predizborni skup

20160316 190307 web

20160316 190307 webVRGINMOST, 17.3.2016. – Vrijeme je da već u prvom krugu u nedjelju ostvarite izbornu pobjedu za načelnika i njegovu zamjenicu, te dobijete većinu u općinskom Vijeću kako načelnik više ne bi morao moljakati za podršku. Kako ne bi morao moliti za podršku svojim projektima koji su od ineteresa ne samo za članove stranke, ne samo da Srbe – već za sve građane vaše općine. Rekao je, uz ostalo, na centralnom predizbornom skupu sinoć u Vrginmostu potpredsjednik stranke dr. Milorad Pupovac.

Za ove izbore nije stranka kriva, niti je kriv načelnik. Branko Jovičić je jedan od naših najboljih načelnika i dobro je gospodario i upravljao općinom. Ali neki drugi, i to baš naši sunarodnici iz drugih političkih partija, nisu to takvim htjeli vidjeti i nisu podržali budžet zbog čega imamo vanredne izbore i vanredni nepotrebni trošak za općinu, rekao je Pupovac.

“U 12 godina koliko sam bio što zamjenik što načelnik općine, uspješno sam pripremio i realizirao isto toliko budžeta. Trinaesti nije prošao zbog nerazumskog inata naših Srba vijećnika iz drugih političkih stranaka kao i još nekih vijećnika iz većinskog naroda. I zbog toga imamo izbore samo godinu dana prije isteka mandata. O realizaciji budžeta prigovor nikada nije imala niti jedna revizija i u svakom izvještaju je stajalo da se općinom upravljalo u skladu sa pravilima dobrog gospodara i da se općina nije zaduživala na domaćem ni inostranom tržištu novca. Tako sam povjerenici ostavio oko 250 000 kuna u općinskoj blagajni! Pitam otvoreno političke protivnike koji su isprovocirali ove izbore – šta bi aktuelni premijer ili većina načelnika općina u ovoj državi dala da im u izvještaju revizije stoji da nikom ništa nisu dužni a da je država ili općina kojom upravljaju uspješno funkcionisala, naglasio je Jovičić.

O rezultatima općine u proteklom nepunom mandatu sa naglaskom na infrastrukturu govorila je kandidatkinja za zamjenika načelnika Sanja Mirilović.

Predstavljena je i lista za općinsko Vijeće na kojoj je 13-oro kandidata. “Lista je izbalanisirana i po selima i po stručnosti i po svim drugim kriterijima. I ovo je lista za pobjedu i samostalno upravljanje u predstavničkom tijelu, rekao je moderator skupa član Glavnog odbora SDSS-a Saša Milošević.

Skupu su prisustvovali predsjednik Izvršnog odbora Boro Rkman, šef sisačko-moslavačke županijske organizacije Milan Krstinić, predsjednica županijskg Aktiva žena Mirjana Oluić, vijećnik u Skupštini Sisačko -moslavačke županije i njen potpredsjednik Vlado Đaković, te predsejdnici stranačkih organizacija i načelnici općina Krnjak i Dvor – Dejan Mihajlović i Nikola Arbutina.

 

{gallery}Gal111:::0:0{/gallery}