VRBOVSKO: Značajan, ali nedovoljno iskorišten, stranački potencijal

U Vrbovskom postoji značajan stranački potencijal jer na području grada živi dobar broj naših sunarodnika, a suštinski problem je što su Srbi godinama podjeljeni u više stranaka te umjesto da se slože na izborima, mi se podjelimo i rezultat izostane. Rekao je ovo u petak naveče u Dokmanovićima na Skupštini Gradske organizacije SDSS-a Vrbovsko predsjednik Izvršnog odbora stranke Boro Rkman. Dodao je da ova organizacija ima i dugogodišnju tradiciju jer je jedan od prvih ogranaka osnovan van istoka Hrvatske.

Govoreći o radu ogranka u proteklih godinu i nešto više dana od kako je na vanrednoj Skupštini izabran , Đorđe Busić predsjednik organizacije naglasio je da je ključna aktivnost bila na konsolidaciji. “Uspjeli smo za ovo vrijeme uključiti i nekoliko mlađih i visokoškolovanih ljudi od kojih smo neke već danas uključili u upravna stranalka tijela”, rekao je.

U programskim ciljevima fokus je na popisu stanovništva te na lokalnim izborima 2021. na koje će, ovisno o procjeni lokalnog ogranka i viših stranačkih struktura, za gradski parlament SDSS izaći samostalno ili u koaliciji sa srodnim političkim partnerima.

Đorđe Busić je dobio novo povjerenje da vodi organizaciju. Zamjenik je Dejan Jakšić, a sekretar Milan Mamula, mladi inženjer geodezije koji je nedavno potpisao stranačku pristupnicu.