Poslednja pošta Mili Zlokapi

Više od četiri stotine poštovaoca i prijatelja danas se na mjesnom groblju u Silašu poklonilo sjenima i oprostilo od Mile Zlokape, načelnika Opštine Šodolovci i i dugogodišnjeg člana naše stranke.

U ime srpskih organizacija od kolege Zlokape oprostio se predsjednik Izvršnog odbora SDSS-a Boro Rkman koji je među ostalim naglasio kako je jedini put kojim je Zlokapa išao bio put čestitosti, poštenja i pravdoljubovosti.

“Gorio je i sagorjevao i za svoju Samostalnu demokratsku srpsku stranku i za Zajedničko veće opština. I za Srpsko narodno vijeće i vijeća srpske nacionalne manjine na opštinskom i županijskom nivou. Izgarao je i za svoju „Zoru“ kulturno društvo kojem je bio pionir u radu, materijalni i svaki drugi čuvar i zaštitnik.  Milu pamtimo kao čovjeka otvorene duše. Kao čovjeka ideje i trenutka. Kao visprenog, pronicljivog, naš narod  i ovdašnji i onaj na Baniji odakle vuče porijeklo i na šta je bio posebno ponosan, bi rekao bistroga čovjeka. Pamtimo ga i kao nekoga ko se nije tek tako sklanjao sa puta. Kao nekoga ko je branio gorljivo svoju ideju, svoje mišljenje i svoj stav. Kao nekoga ko nije prihvatao unapred zadane matrice bez da ih sam dobro analizira koliko su od koristi za njegovu opštinu, njegove ljude, njegov narod. Jer da nije tako, ne bi za vrijeme svojeg načelnikovanja, mještanima kroz rekonstrukciju strujne mreže, cesta, vodovoda i ostaloga stvorio uslove za kvalitetniji život. Imao je svoj stav o mnogim društvenim pojavama, gotovo svim, koje nas okružuju. Taj stav je jasno i bez uvijanja i umotavanja u celofan javno iznosio. Bez „dlake na jeziku“ stvari je uvijek nazivao pravim imenom”, rekao je uz ostalo Rkman.

Sahrani su prisustvovali predsjednik SDSS-a dr. Milorad Pupovac, potpredsjednica Dragana Jeckov, predsjednik Srpskog narodnog vijeća Boris Milošević, predsjednik Zajedničkog veća optina Srđan Jeremić, državni tajnik u Ministarstvu energetike Mile Horvat, načelnici okolnih opština i brojni drugi predstavnici srpskih institucija.

Mile Zlokapa umro je juče ujutro u 61 godini, a iza sebe je ostavio majku Sofiju, sestru Miru, zeta Mirka, sestriće Milana i Tijanu, brata od strica Zorana i ostalu mnogobrojnu bližnju i daljnju rodbinu.