Uspješno predstavljanje kandidata SDSS-a u Drežnici

nenad jovanović

Kandidati na izbornoj listi SDSS-a Milorad Pupovac i Boris Milošević uspješno su se 6. septembra predstavili biračima u Drežnici.

U neformalnoj atmosferi Doma kulture dvojicu je kandidata predstavio Dejan Mihajlović, načelnik općine Krnjak i povjerenik županijske organizacije SDSS-a Karlovačke županije.

Iako imam bliske prijatelje iz Drežnice, a u svom radu rješavao sam probleme mnogih Drežničana, do sada u nju nisam dolazio, rekao je mIlošević, govoreći o svom dosadašnjem radu na sudu, u SNV-u gdje je pružao besplatnu pravnu pomoć i na mjestu pmoćnika ministra uprave.

Po riječima Milorada Pupovca, SDSS ne vodi kampanju kao velike stranke. – Za nas je to prilika da obiđemo srpske sredine u Hrvatskoj i upoznamo se s problemima njihovih stanovnika, rekao je Pupovac, dodajući da se priča ne završava izborom trojice zastupnika SDSS-a u Sabor već jačanjem organizacija i institucija srpske zajednice u njihovim sredinama.

Želja za učešćem u normalizaciji stanja i želja za učešćem u odlučivanju dva su osnovna razloga zašto smo u kampanji, rekao je, podsjetivši na učestalost i snagu poluratne retorike u društvu, zbog čaga su i diplomatski predstavnici evropskih zemalja i SAD izrazili zabrinutost.

– Ovo je prvi put da HDZ u s novim rukovodstvom u svojoj kampanji ne napada Srbe, za razliku od predsjednika SDP-a Zorana Milanovića kojise svojim izjavam nastoji dodvoriti desnici, rekao je Pupovac.

Što se drugog razloga tiče, Pupovac je ukazao na nužnost prisustva na svim mjestima na kojima se donose odluke. – Kad završe izbori nastojat ćemo prvo postići sporazum s ostalim zastupnicima manjina čime bismo stvorili grupu koja će biti važna u određivanju saborske većine, ali i u izglasavanju odluka u Saboru. Pegovori s SDP-om i HDZ-om neće biti laki, a mi ćemo ustrajati na svojim zahtjevima u korist manjina, rekao je Pupovac.

On i Milošević odgovarali su na pitanja mještana od kojih su se mnoga ticala zemljišnih knjiga koje su stavlejne izvan snage čime se krši pravo vlasništva Drežničana nad nekretninama, a s druge strane omogućava državi ili nekim trećim stranama da se uknjižuju na njihove posjede. Obojica su se složila da se s rješavanjem tog pitanja krene čim završi izborni proces, a bilo je riječi i o sredsvima zaa konačno dovršenje mjesne crkve i drugim gorućim temama za Drežničane.