Uskoro osnivanje Kluba seniora “Rajko Teofilović”

Ukoliko Glavni odbor prihvati predlog Izvršnog odbora, Samostalna demokratska srpska stranka u skoro vreme biće bogatija za novo stranačko telo – Klub seniora “Rajko Teofilović”! Predlog je utvrdio Izvršni odbor na online sednici održanoj u sredu i uputio ga u stranačku proceduru.

Klub seniora koji bi imao savetodavni karakter okupljao bi osnivače stranke u opštinama, gradovima i županijama, kolegice i kolege koje danas nemaju stranačke funkcije kao ni funkcije u predstavničkim i izvršnim telima lokalne samouprave.

“Na ovakav način želimo dati značaj tim ljudima. Okupiti ih bar jednom godišnje da se vide nakon mnogo godina i porazgovaraju, čuti njiva iskustva, njihove sugestije i preporuke za daljnji napredak stranke. Posebno da ih čuju mlade članice i članovi koji nisu bili ni rođeni kada su oni mukotrpno i uz brojna odricanja osnivali organizacije u svojim mestima, pojasnio je predsednik Odbora Boro Rkman.

Klub bi, u početku, imao pedesetak članova sa daljnjim proširenjem a imao bi predsednika i dvoje zamenika te bi bio savetodavno telo Glavnom odboru i drugim višim stranačkim telima. Prijedlog je da nosi ime Rajka Teofilovića, jednog od predsednika Izvršnog odbora i “pionira” u osnivanju stranačkih ogranaka širom RH a koji je preminuo pre 20 godina!