Umro je Milivoj Radanović osnivač SDSS-a u Topuskom

Milivoj Radanović, jedan od osnivača Samostalne demokratske srpske stranke u Topuskom, član lokalnih, županijskih i nekih od najviših stranačkih tijela, umro je jutros u 60-oj godini nakon kraće i teške bolesti u zagrebačkoj bolnici Rebro.

Osim što je bio jedan od prvih članova stranke u Topuskom i ovom dijelu Korduna, Radanović je bio u tri mandata predsjednik Opštinske organizacije u Topuskom, vijećnik Općinskog vijeća Topusko i predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Topusko. Dva četvorogodišnja mandata je bio SDSS-ov vijećnik Skupštine Sisačko-moslavačke županije, osam godina član Izvršnog odbora Glavnog odbora naše stranke, te u više mandata član Skupštine kao najvišeg tijela naše stranke.

Po povratku iz izbjeglištva nakon Oluje u rodno selo Malička 1999. godine odmah se uključio u društveni i javni život srpske zajednice u čemu je dao svoj nemjerljiv doprinos. Uz ostalo, zahvaljujući Radanoviću kao vijećniku Županijske Skupštine, županijski komunalni i drugi otpad, kako je bilo planirano i skoro realizovano, nije završio u obližnjem selu Blatuša!!!

Društven, elokventan i sa rafinisanim manirima – bio je omiljen član društvene zajednice i to ne samo srpske već je bio cijenjen i poštovan i u većinskom Hrvatskom narodu.

Iza Milivoja je ostala majka Danica, supruga Nevenka i sestra Milka sa familijom.

Sahrana posmrtnih ostataka Milivoja Radanovića biće obavljena na mjesnom groblju Malička kod Topuskog, u srijedu 28. avgusta 2019. u 14 sati.

СЛАВА ТИ И ХВАЛА, ПОЧИВАЈ У МИРУ ЧЕСТИТИ САБОРЧЕ, ИСКРЕНИ И ОДАНИ СТРАНАЧКИ ПРИЈАТЕЉУ И БРАТЕ!!!