U Zagrebu neophodno ojačati “vidljivost” stranke

Zagreb i Zagrebačka županija sa blizu 25 000 birača srpske nacionalnosti, na parlamentarnim izborima ne doprinosi značajnijem rezultatu stranke, a ključni razlog su “roza” listići koje birači nerado uzimaju, konstatovano je preksinoć na proširenoj sjednici Izvršnog odbora Gradske organizacije SDSS-a Zagreb.

“Kako smanjiti razliku od 500-injak glasova koje SDSS dobije na parlamentarnim izborima u odnosnu na 3 500 koliko je stranka ostvarila na izborima za EU parlament kada nisu u opticaju bili posebni manjinski listići”, bila je ključna tema sastanka?!

Prema Tatjani Vukobratović-Spasojević, predsjednici zagrebačke organizacije neophodno je pojačati stranačku vidljivost. “Bez obzira što je Zagreb centar srpskih institucija vrlo malo sunarodnika za nas zna. Široj javnosti prepoznatljivi su saborski  zastupnici, ali ne i institucije i njihovi ostali predstavnici”, rekla je. Jedan od modela vidljivosti je postavljanje stranačkog štanda pored Preobraženske crkve u samom centru grada tokom predstojeće predizborne kampanje. Ovo će biti prvi put da i u Zagrebu stranka ima svoj štand na kojem će osim aktivista biti i kandidati i njihovi zamjenici u kontaktu sa građanima. Vidljivosti i prepoznatljivosti  treba da doprinese skorašnje otvaranje stranačkih prostorija u gradu u kojima bi se osim radnih aktivnosti, mogli okupljati sadašnji i potencijalni članovi.

U nastavku sastanka Izvršni odbr GO SDSS Zagreb za saborskog kandidata iz regije “središnja Hrvatska” predložio je prof.dr. Milorada Pupovca, a za njegovog zamjenika Dejana MIhajlovića.

Sjednici je prisustvovao predsjednik Izvršnog odbora SDSS-a Boro Rkman.