U Vukovaru (opet) skandirali “Ubij Srbina”!!!

Nakon što je prošla uskrsna nedjelja prošla u znaku crnokošuljaške kolone koja je u pratnji policije prolazila kroz Borovo skandirajući ustaške parole, slično se ponovilo i danas u Vukovaru. Na Dan pobjede, 9. maja, stotinjak u crno obučenih mladića, kraj križa u Vukovaru, uz baklje su razvili transparent na kojem je pisalo “Koljači i zločinci tabu su tema. Hrvate se u zatvor za uzvike sprema”

Dragana Jeckov potpredsednica SDSS-a je istakla da je nedopustivo da ovakvi dogadjaji postaju pravilo, a ne izuzetak.

“Ovakve situacije se konsantno ponavljaju. Ovo nisu izolovani incidenti vec dobrano planirane provokacije i zastrašivanje srpske zajednice. Oko 11h sam bila u  Mornaru odakle smo krenuli ka Srpskom Domu gde nam je u goste dolazio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. Mi smo na ovo naviknuti već, ali bi nam bilo veoma žao da nasi gosti gledaju ovakve slike.”

Srđan Jeremić predsednik ZVO i kandidat SDSS-a za dožupana u Vukovarsko Sremskoj županiji je istakao “ Brine nas da se ovakvi dogadjaji ponavljaju. Fašizam i grupe koje podržavaju takve ideologije ne bi smeli biti dio svakodnevnicebu jednoj zemlji članici EU. Obratićemo se svim nadležnim institucijama da ovakve pojave više ne smeju da se tolerišu kao što je to do sada praksa bila”.

Dragoslav Živković, glasnogovornik Policijske uprave vukovarsko-srijemske potvrdio nam je da je došlo do okupljanja između 150 i 200 ljudi kraj krsta u Vukovaru, da okupljanje nije bilo najavljeno, da su sudionici dolazili u skupinama i da je policija kontrolirala skup.

izvor: informer.rs