U Vukovaru održana sednica Glavnog odbora stranke

Treća je godina kako smo članovi koalicije a kako se približava izborna godina političke prilike se zaoštravaju u kojima je naša stranka sve češća meta političkih napada drugih stranaka, rekao je juče u Vukovaru na sednici Glavnog odora predsednik stranke dr. Milorad Pupovac.

Osim preseka političke situacije, na jučerašnjoj sednici Milenko Ećimović iz Okučana izabran je za novog člana Glavnog odbora a Zoran Ratković za člana Izvršnog odbora. Rezultat je to činjenice da je stranka od zimus bogatija za novu županijski organizaciju u Brodsko-posavskoj županiji, čiji predstavnici su novi članovi viših stranačkih tela.

Razmatrajući stanje u stranačkim ograncima a po podnešenoj informaciji predsednika Izvršnog odbora Bore Rkmana, ocenjeno je da ova tematika zaslužuje posebnu sednicu na kojoj bi se iznašli mehanizmi za, uz ostalo, podizanje energije unutar organizacija.

Glavni odbor je usvojio finansijski plan stranke iz prošle godine, usvojen je izveštaj o radu trgovačkog društva SEDES, dok je pod posebnom tačkom udovoljeno zahtevu za političku rehabilitaciju isključenog člana iz Istre Petra Jovetića.