U Vrginmostu prednost ekonomiji nad politikom

U općini Gvozd u kojoj SDSS ima načelnika i većinu u Općinskom vijeću više smo se bavili ekonomijom nego politikom pa smo, uz ostalo, radili na asvaltiranju seoskih puteva, modernizaciji javne rasvjete i kanalizacionih sistema, stvarali uslove za bolji život svih naših građana. Rekao je ovo na jučerašnjoj Skupštini Općinske organizacije SDSS-a Gvozdu predsjednik lokalnog ogranka i općinski načelnik Milan Vrga. Ali, dodao, je nismo zanemarili ni obaveze koje nam proizilaze iz članstva u našoj stranci pa smo redovno davali smo maksimum kako u izbornim procesima raznih nivoa, tako i u svim drugim stranačkim aktivnostima.

Vrgi je 29-oro prisutnih od 31 ukupno delegata Skupštine na sjednici održanoj u Vrginmostu jednoglasno dalo povjerenje za novi mandat, dok je za potpredsjednika izabran Marko Linta. Sekretar ogranka je Dušan Polojac, a izabran je i novi Izvršni kao i Nadzorni odbor.

“Zadatak nam je ponoviti rezultat iz 2017. kada smo uz načelničko mjesto dobili i osam vijećnika te dobili priliku uspješno upravljati Općinom. Zadatak nam je dobro pripremiti ljude za popis stanovništva, a nastavićemo i dalje podmlađivanje članstva. U tom kontekstu Vrga je naglasio kako je u aktuelnom sazivu Skupštine skoro polovica novih članova i da su gotovo svi mlađi od 35 godina!!!

Skupštini su prisustvovali predsjednik Izvršnog odbora SDSS-a Boro Rkman, predsjednica Aktiva žena na centralnom stranačkom nivou Mirjana Oluić-Voloder te prvi čovjek županijskog SDSS-a i delegat vrgomoske Skupštine Branko Jovičić