U Rijeci održana sjednica Izvršnog odbora

Izvršni odbor Samostalne demokratske srpske stranke na jučerašajoj sjednici u Rijeci analizirao je rezultat stranke ostvaren na izborima za Evropski parlament. Iako nije postignut željeni cilj odnosno nije ostvaren mandat, rezultat je kvalifikovan zadovoljavajućim pogotovo u segmentu kampanje koja je bila najkvalitetnija u državi. “Ukazali smo na probleme srpske zajednice u RH, dobrim dijelom sunarodnike oslobodili straha, a postavili smo i sebi i drugima neke nove više standarde”, rečeno je. Svoja stavove, u skladu sa stranačkim aktima, Izvršni odbor će dostaviti Glavnom odboru i Predsjedništvu stranke.

Vođeni pozitivnim iskustvom medijskih radionica koje su jedan od elemenata Programa rada ovog stranačkog tijela, Izvršni odbor je juče razmatrao mogućnost pokretanja tribina pod radnim naslovom “Koliko smo napredovali u sto godina”? Namjera je edukovati članstvo i približiti politiku Samostalne srpske stranke Svetozara Pribićevića i hrvatsko -srpske koalicije sa početka prošloga vijeka čiji politički i drugi elementi se mogu prepoznati i danas, nakon stotinu godina!!!

 

Uz ovu temu Izvršni odbor, odlučeno je juče, osmisliće i radionice o praktičnoj participaciju mladih u politici.

“Želimo konstantan rad sa našim članstvom i simpatizerima. Želimo da budu edukovani, da znaju dio dalje istorije i atmosfere u kojoj je radio i Pribićević ali i novije istorije  sa Jovanom Raškovićem, jer su njihove stranke dva izvorišta naše savremene stranke. Zato ćemo stranačkom Glavnom odboru i Predsjedništvu predložiti ova dva nova momenta čijim smo jučerašnjim usvajanjem dopunili naš Program rada u ovom mandatu, rekao je predsjednik Izvršnog odbora Boro Rkman.

Medijske radionice kroz koje “učimo” naše članove kvalitetnom komuniciranju sa sredstvima informisanja i koje su pri kraju, tribine koje smo najavili na ovoj sjednici i intenziviranje rada sa mladima, dio su “alata” kojim, uz već rečeno, želimo suzbiti tendencije u nekim našim ograncima da se politički i stranački rad svodi samo na vrijeme uoči “nekih izbora”.

Izvršni odbor usvojio je informaciju o uspješnoj konsolidaciji GO SDSS Vrbovsko i Rijeka, a razmatran je i tok konsolidacije gradskog ogranka u Bjelovaru te Županijske organizacije SDSS-a Bjelovarsko-bilogorske županije. 

Sjednici je prisustvovao Predsjednik Županijske organizacije Primorsko-goranske županije Milan Eraković.