У Глини и Војнићу представљена страначка монографија

Синоћ у Војнићу и пре неколико вечери у Глини представљена је монографија посвећена двадесетој годишњици постојања и рада Самосталне демократске српске странке.

 

Осамдесетак чланица и чланова странке имало је прилику чути више о атмосфери у којој је странка настала, те о њеним активностима кроз дводеценијски период.

“Свеукупна атмосфера и ситуација у којој је наша странка настала те посебно прве године њеног постојања занимљиве су, пре свега, нашим члановима и симпатизерима у повратничким срединама. Јер странка је настајала и стасавала на истоку Хрватске у време док су Срби западне Славоније, Баније, Кордуна, Лике и Далмације још махом били у избеглиштву. Монографијом су обухваћени страначки нуклеуси и прве организације у повратничким срединама, рекао је представљајући књигу њен уредник и један од аутора Боро Ркман.

Презентацији у Глини присуствовао је саборски заступник СДСС-а Борис Милошевић, а у Војнићу потпредседник странке Дејан Михајловић. Домаћини презентације у Глини били су председници глинске градске и Сисачко-мославачке жупанијске организације Жељко Гавриловић и Бранко Јовичић, а у Војнићу председник Општинске организације СДСС-а Војнић и актуелни заменик жупана Карловачке жупаније Мирко Мартиновић.

Према Плану рада Извршног одбора СДСС-а који организује презентације, током наредна два месеца прилику да чују о наставку странке и добију свој примерак монографије имаће чланови и симпатизери СДСС-а у још неколико жупанија у којима странка организационо делује.

фото: Дејан МИХАЈЛОВИЋ/Дамир БРКИЋ