Vera i Bobota: Vasiljev i Rusmirović domaćini kandidatima SDSS-a

Kandidati SDSS-a na evropskim izborima, Milorad Pupovac, Dejan Jović, Dragana Jeckov, Jugoslav Vesić i Srđan Jeremić, posjetili su poduzetnike sa područja Općine Trpinja i firmu Vasiljev d.o.o., koja zapošljava oko 100 radnika. Naši kandidati, koji su bili u društvu Vojislava Stanimirovića i Dušana Jeckova, predstavili su radnicima izborni program i pozvali ih da nas podrže i na izborima 26. maja zaokruže listu 24.

 

Firma Vasiljev je treća firma u RH po proizvodnji čokolade i čokoladnih proizvoda.

Kandidati SDSS-a na izborima za EU parlament, u sklopu posete privrednicima s područja Općine Trpinja posetili su i firmu Protein d.o.o. u vlasništvu Drage Rusmirovića. Firma zauzima značajno mesto u poljoprivrednoj proizvodnji, svinjogojstvu i proizvodnji stočne hrane. U svom vlasništvu ima oko 600 jutara zemlje, a ostale potrebe za zemljom rešava kroz zakup. Godišnje isporuci na tržiste oko 20.000 svinja. Svinjsko meso je izvrsnog kvaliteta, obzirom da se prasad u najvećoj meri uvozi iz Holandije i Danske. Obrtni kapital je u najvećoj meri vlastiti kapital, bez dodatnog zaduživanja. Trenurno je zaposleno 50 radnika, uz angažovanje članova porodice. Uz Protein, angažovano je i 20 proizvođača i kooperanata.

U razgovoru su s našim kandidatima, učestvovali su predstavnici poljoprivrednih prozvođača s područja Općine Trpinje. U prvom planu su bili problemi vezani za podelu i zakup poljoprivrednog zemljišta, što godinama prestavlja najveći problem našim poljoprivrednicima. Gosti su obišli i prozvodne pogone i upoznali se tehnološkim procesom proizvodnje stočne hrane.