Trnovitički Popovac, Batinjani, Potočani, Trojvrh…

Kandidati naš stranke na evropskim izborima, predsjednik SDSS-a, Milorad Pupovac, saborski zastupnik Boris Milošević i zamjenik gradonačelnice Pakraca, Nikola Ivanović, posjetili su danas Bjelovarsko-bilogorsku županiju i OPG u Trnovitičkom Popovcu, kod Garešnice u vlasništvu Živane Rajčević. Porodica Rajčević bavi se uzgojem božićnih drvaca i imaju 25000 sadnica. Veliki problem stvaraju im srne, koje uništavaju vrhove sadnica, pa su im tako samo pretprošle godine nanijele štetu od 1 500 000 kuna! Procesi u kojima Rajčevići traže odštetu, traju već više od 3 godine. Naši zastupnici su im obećali da će o ovom i sličnim problemima, govoriti u Saboru i pokušati naći rješenje.

Kandidati su obišli Bastaje i Potočane pored Đulovca.  Potočane pored Đulovca. Tamo su ih dočekali poljoprivrednici i mljekari, na čelu s domaćinom, Bogdanom Plavšićem. U selu je 15-ak povratnika, koji su istaknuli da im je veliki problem neasvaltirani put.

Nenad Popadić iz Velikih Bastaja, požalio  se na Josipa Ćibarića  doseljenika s Kosova, čijih 300 krava ulazi na njegovu zemlju i uništava usjeve. Više puta je zajedno sa komšijama kojima se čini ista šteta su zvao policiju i poveli spor protiv njega na sudu Daruvaru. Postupak traje godinama, a štetu im nitko ne nadoknađuje. Nikola Ivanović savjetovao im je da bez obzira što policija možda ne reaguje prema očekivanjima da policiju treba “zatrpati pozivima” jer je obaveza policije da izvjesti i pozove stočarsku inspekciju jkojoj je obaveza izaći na teren. Osim toga, doseljenici s Kosova se upisuju na srpsku zemlju i na osnovu upisa na tuđe vlasništvo, ostvaruju poticaje.

Popadić (desno)

Savo Orozović jedan od osnivača stranke u ovom dijelu RH goste je upoznao sa porodičnim poslom pripreme metalnog otpada za reciklažu, posl au kojem je zajedno sa sinom Sašom i snajom Sanjom. Uložili su znatna sredstva u modernu opremu, a kada su sve pokupovali, pri čemu ističu da su uspjeli kvalitetnim projektom dobiti i sredstva od ministarstava namjenjena područjima naseljenim manjinama, ostali su bez sirovine za “prešanje”!

Posjeta Bjelovarsko-bilogorskoj županiji završena je u selu Trojvrh na farmi muznih krava. Domaćin posjete bio je predsjednik županijskog izbornog štaba Milan Radaković, a u današnjoj kampanji u ovom djelu RH učestvovao je organizator kampanje i predsjednik Izvršnog odbora SDSS-a Boro Rkman.