TPORTAL: Pupovac iznenađen što je istragom obuhvaćen i Milošević

Predsjednik SDSS-a i partner u HDZ-ovoj parlamentarnoj većini Milorad Pupovac iznenađen je što je policijskom istragom obuhvaćen niz državnih dužnosnika, među kojima i njegov stranački kolega Boris Milošević, a poručio je da institucije trebaju istražiti svačiju odgovornost. Pupovac kaže da je neslužbene informacije o pokretanju istrage, u koju je uključen i potpredsjednika Vlade iz redova SDSS-a Boris Milošević, doznao iz medija, što ga je “vrlo iznenadilo”.
“DORH i USKOK kao pravosudne institucije obavljaju svoj dio posla u skladu sa svojim nadležnostima i nadam se da će se uskoro znati o čemu se tu zapravo radi i tko je u kakvom statusu i tko ima kakvu odgovornost u pravom smislu te riječi, a tko nema”, izjavio je Pupovac Hini. SDSS, kao koalicijski partner, ima svoj dio političke odgovornosti, koju će nositi u ovom trenutku kao i prije, poručio je Pupovac.
Mediji su uz vijest o uhićenju ministra Darka Horvata objavili i Miloševićevo ime, uz imena još pet državnih dužnosnika koji su pod istragom.  Prema neslužbenim informacijama, sporna je dodjela novca iz programa razvoja poduzetništva i obrta na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina.

izvor: tportal.hr