Srpski kulturni centar ključni projekt naše zajednice u Rijeci

Rijeka je dobar stranački ogranak i najbitnije je u svemu da ste opstali i ostali dosljedni svojoj političkoj borbi u proteklih 15 godina koliko ima da ste osnovani. Da ste opstali na riječkoj političkoj sceni u kojoj naši Srbi radije glasaju za mnoge druge partije koje za njih gotovo ništa ne čine i sceni na kojoj ste preživjeli pokušaj raskola stranke, rekao je u utorak u Rijeci predsjednik Izvršnog odbra SDSS-a Boro Rkman. On je govorio na redovnoj izvještajnoj Skupštine Gradske organizacije SDSS-a Rijeka.

Predsjednik organizacije Mile Opačić podnoseći Izvještaj o radu, naglasio je kako su se stvari u pozitivnom pravcu počele mijenjati onog momenta kada je stranka počela participirati u Gradskom vijeću Rijeke te pogotovo nakon dopunskih izbora koji su donijeli dva mandata u Skupštini Primorsko-goranske županije.

Opačić kao kapitalni projekt političkog rada stranke u saradnji sa parterskim organizacijama, prije svega SNV-om, vidi skorašnji početak gradnje Srpskog kulturnog centra u Rijeci.

Nove ljude teško je animirati za aktivizam u srpskoj zajednici. “Pogotovo mlade, osim ako su pripadnici italijanske manjine”, smatra Alexandra Ratković. Aleksandra je bila kandidatkinja SDSS-a na zadnjim evroparlamentarnim izborima.

Govoreći o ovoj problematici Vesna Blanuša, predsjednica SDSS-ovog županijskog ogranka, ukazala je na “modus operandi” koji koristi riječka organizacija.

Članice i članove Skupštine pozdravila je, fokusirajući obraćanje upravo na Srpskom kulturnim centru, potpredsjednica centralnog stranačkog Izvršnog odbora Emina Đurašević.