Смернице за консолидацију ГО СДСС Вуковар

Самостална демократска српска странка у Вуковару и Вуковарско-сремској жупанији има потенцијал да буде међу прве три странке. Некада смо били друга странка, а да би се вратили на ту позицију неопходно је доста ангажмана. У вуковарској градској организацији пролазили смо доста турболенција и нисмо их у потпуности превазишли, рекао је јуче у Вуковару председник странке др Милорад Пуповац. Он је на састанку Извршног одбора жупанијске и градске организације којем су присуствовали и чланови Извршних одбора месних организација које делују у саставу ГО СДСС Вуковар, додао како проблема вероватно има и на “другим местима, али у Вуковару то траје предуго и најбоље се види”!

За председника Главне Скупштине др Војислава Станимировића више је критичних “пунктова” у оквиру вуковарско-сремске жупанијске организације, при чему је апострофирао Вуковар и Трпињу. “То су нам две неуралгичне тачке у којима смо половично одрадили лањске изборе. Некада смо у Вуковару имали 2 800 гласова, а данас смо на хиљаду. Са пет мандата у Градском већу пали смо на два! Ситауција није добра још од 2015. и нашег слабог доприноса резултату за Европски парламент”, рекао је Станимировић.

Кроз дискусију у којој је учествовало десетак чланова страначких тела разног нивоа (месне, градска и жупанијска организација) закључено је да максимум снага треба усмерити ка добивању нових људи у странку, при чему је неопходно задржати постојеће људске капацитете. Конкретно за ГО СДСС Вуковар наложено је да се у року од месец дана ажурирају спискови чланова како би се знало стварно стање чланства. Да се ревидира и осавремени Програм рада који треба да иде у правцу мотивације за учлањење нових људи са фокусом на интересне групације – млади, жене, пензионери, просветни радници… Уз осавремењен Програм рада у истом временском року од месец дана задатак је израдити прецизан План активности у којем је једна од битних карика интензивније присуство у медијима.

После проведених задатака који су јуче наложени, биће организован нови састанак и заузете даљње смернице за консолидацију вуковарског и трпињскогх страначког огранка.