Sloga iz Borova pobjednik humanitarnog turnira u Vrbovskom

U sportu nema granica, a u subotu su to ove ekipe i dokazale. Čestitamo pobjednicima, ali rekla bih da su najveći pobjednci prijateljstvo i zajedništvo što je ujedno najveći i najvrjedniji trofej, poručila je Anja Šimpraga, potpredsjednica Vlade na četvrtom Regionalnom malonogometnom turniru koji je u organizaciji Sportskog rekreativnog društva Srba iz Hrvatske i Nogometnog kluba Gomirje održan Vrbovskom.

Humanitarni karakter obojao je i ovogodišnji turnir, a sav prihod od kotizacija namijenjen je dvjema sestrama, Dejani i Dijani Vučenović, odbojkašicama iz Gline. Turnir je i ove godine okupio nogometne timove iz cijele Hrvatske, a već tradicionalno je na turniru sudjelovala i ekipa Hrvata iz Vojvodine koju je, kao i cijeli turnir, došao podržati Tomislav Žigmanov, predstavnik Hrvata iz Vojvodine i ministar za ljudska i manjinska prava u novoj Vladi Republike Srbije.

– U našem djelovanju nastojimo se afirmirati u zajednici i u državi u kojoj živimo. U suradnji s predstavnicima srpske zajednice, uz politiku, kulturu i informiranje, sve više i sportom želimo pokazati da suradnja ne bi smjela imati alternativu. Ovdje smo da pokažemo da s institucijama srpske zajednice u Hrvatskoj hoćemo biti zajedno, međusobno se družiti, razmjenjivati iskustva i učiti jedni od drugih, kao i stvarati zajedničke aktivnosti i realizirati kvalitetne događaje koji će biti dobri, ne samo za naše zajednice, nego i za hrvatsko srpske odnose – poručio je Žigmanov.

Grad Vrbovsko već drugu godinu za redom domaćin je ovog turnira. Ove godine zasluženu nagradu za prvo mjesto dobili su igrači iz NK Sloga iz Borova. Predsjednik SDSS-a, Milorad Pupovac, pohvalio je igrače i fer igru na terenu, a građanima Vrbovskog poručio kako njihov grad može biti mjesto koje će se isticati u takmičenju među ljudima s različitim obilježjima, ali okupljenima da pokažu svoje umijeće i donesu pobjedu svojoj ekipi.

portalnovosti.hr