Skupština Općinske organizacije SDSS-a Topusko

Sinoć je u Topuskom održana godišnja Skupština Općinske organizacije Samostalne demokratske srpske stranke Topusko. Podsjećajući da je zadnja sjednica Skupštine održana u novembru 2017. predsjedavajući Boro Rkman predsjednik Izvršnog odbora SDSS-a ukazao je na niz aktivnosti koje su pred organizacijom bile u proteklih godinu dana. Nesumjivo da su ključne aktivnosti bile usmjerene ka proljetošnjim lokalnim izborima.

“Na izborima nismo ostvarili očekivani rezultat. Kandidati naše stranke nisu prošli ni za zamjenika općinskog načelnika, ni za zamjenika župana, dok u Općinskom vijeću imamo jednog predstavnika naše stranke, rekao je podnoseći izvještaj o radu predsjednik ogranka Dragutin Ćelap. U svjetlu traženja uzroka izbornog neuspjeha bile su gotovo sve diskusije članova Skupštine.

Tristotinjak Srba koji na svim izborima uzimaju manjinske listiće i glasaju za srpske kandidate je konstanta. Nažalost više nacionalno osvještenih Srba nemamo iako nas je na popisu 1080! Naš prvi zadatak je kvalitetno sondirati teren kako bismo dobili realnu sliku koliko Srba stvarno živi na području opštine, a onda od ovih tristotinjak koliko nas glasa na manjinskim listićima SDSS mora imati barem 180-200  glasača. Pri navedenom moramo imati na umu da određen broj naših sunarodnika i dalje preferira SDP tražeći nekakvu poveznicu, iako realne poveznice nema, sa ovim SDP-im i nekadašnjom “partijom”.

Broj od 180 do 200 glasača za SDSS nije nedostižan tim više što je sinoć ukazano na nekoliko sredina u kojima tradicionalno izostaje izborni rezultat. Donja Čemernica, Batinova Kosa, Gređani, Katinovac, Crni Potok i samo općinsko sjedište Topusko su naselja u kojima je neophodno intenzivirati politički rad, zaključeno je sinoć. Na tom tragu određeni su i konkretni pojedinci i timovi članova Skupštine za rad u ovim mjestima.

U izbornom djelu Skupštine dosadašnju članicu Izvršnog odbora Općinske organizacije Biljanu Kraguljac zamjenio je Đuro Vojnović.

Skupštini je prisustvovao Branko Jovičić predsjednik Županijske organizacije SDSS-a Sisačko-moslavačke županije.

Članovima svoje matične stranačke organizacije predsjednik Izvršnog odbora Boro Rkman podjelio je primjerke stranačke monografije “Dve decenije SDSS-a”.