SJEDNICA IO SDSS GVOZD

nasl2812

nasl2812VRGINMOST, 26.12.2015. – Potpredsjednik stranke dr Milorad Pupovac i predsjednik Izvršnog odbora Boro Rkman prisustvovali su sjednici Izvršnog odbora Općinske organizacije SDSS-a Gvozd kojoj je centralna tema bila konsolidacija stanja u ovom stranačkom ogranku.

Ogranak je duže vrijeme opterećen međuljudskim odnosima koji nisu na zavidnom nivou i daleko od imidža koji je godinama bio jedna od odrednica ovo organizacije. Organizacija u Vrginmostu bila je proteklih desetak godina jedna od najstabilnijih i sa najmanje potresa među 103 straačka ogranka.

U cilju konsolidacije kao jedna od mjera je zaključak da se 11. januara 2016. održi vanredna stranačka Skupština na kojoj bi se detaljno analizirali uzroci problema i usaglasili modeli riješenja.

Do vanredne Skupštine centralni je zadatak lokalnog Izvršnog odbora ali i dijela članova Predsjedništva stvoriti uslove za donošenja općinskog budžeta na sjednici Općinskog vijeća. Sjednica lokalnog predstavničkog tijela zakazana prije dvadesetak dana nije održana zbog nepostojanja kvoruma i ukoliko se žele izbjeći prijevremeni izbori – neophodno je da se održi do kraja godine i da se usvoji općinski budžet.
{gallery}Gal80:::0:0{/gallery}

U Općinskom vijeću većinu su do sada imali SDSS i SDP. “Na “potezu” su partneri iz SDP-a sa svoja tri vijećnika među kojima i predsjednik Vijeća – na kojima je hoće li, kroz zajedničke konsultacije dviju stranaka na lokalnom i višem nivou, usvojiti budžet ili će to odbiti i time biti odgovorni za vanredne izbore. Ne treba posebno napominjati koliko bi novi izbori godinu i po prije isteka mandata aktuelne vlasti koštali ovu ionako materijalno siromašnu i ljudskim kapacitetima desetkovanu kordunašku općinu!