Šimpraga je u Škabrnju došla iskreno i čista srca

Potpredsjednica Vlade Anja Šimpraga rekla je kako je danas u Škabrnju došla “iskreno i čista srca. Nadam se da ću biti zajedno sa svima i otići na misu i pokloniti se. Nije mi bilo neugodno, došla sam čista srca i znam da sam na pravom putu i da će doći jednom vrijeme da se izmirimo i nastavimo dalje u suživotu”.

“Ovo nije prvi put da predstavnici SDSS-a sudjeluju u danu sjećanja. Potpredsjednica Vlade ovdje je da bi odala počast i poslala poruku mira i pomirenja”, rekao je premijer Andrej Plenković. “Ona je došla u dobroj vjeri da se pokloni žrtvama i pokaže pijetet. Ja razumijem teške traume obitelji onih koji su stradali, ali isto tako mi se moramo kretati kao društvo prema međusobnom povjerenju i pomirenju i dolazak potpredsjednice Šimprage nije ništa što bi odudaralo od te ideje. To je jedini put prema naprijed, suživot i pomirba”, rekao je Plenković.

Nakon polaganja vijenaca došlo je do incindenta u kojem su mještani i branitelji okrenuli leđa vladinoj delegaciji, protestvujući zbog dolaska Anje Šimprage potpredsjednice Vlade iz Samostalna demokratske srpske stranke.

tekst: RI/dnevnik.hr/foto: hrt.hr