SDSS značajan politički faktor Bjelovarsko-bilogorske županije

Na dopunskim izborima postigli  smo istorijski uspjeh SDSS-a u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji sa osvojenih osam vjećničkih mandata te smo sada, posebno u županijskoj Skupštini, značajna politička snaga. Rečeno je ovo sinoć na sjednici Izvršnog odbora Županijske organizacije Samostalne demokratske srpske stranke Bjelovarsko-bilogorske županije održanoj u Daruvaru. Posebno je naglašeno kako su svi mandati osvojeni sa samostalnim listama, što do sada nije bio slučaj.

“Naša snaga sa dva vijećnika u županijskoj Skupštini dolazi do izražaja jer se neke odluke ne mogu donijeti bez nas”, rekli su zamjenik župana Saša Lukić i predsjednik županijskog ogranka Milan Radaković. Slično je i u nekim općinama i gradsovima u kojima stranka ima vijećnike.

Izvršni odbor je sinoć donio odluku o zamjeni u županijskim vijećničkim klupama na način da je Vanja Ficnar stavio vijećnički mandat u mirovanje a na njegovo mjesto došla je Branka Vekić.

Sjednici održanoj po preporukama Predsjedništva stranke prisustvovali su potpredsjednik Jugoslav Vesić i predsjednik Izvršnog odbora Boro Rkman.