SDSS UZDRŽAN O NOVOJ VLADI

nassl241

nassl241

ZAGREB, 23.1.2016. – Saborski zastupnici SDSS-a, kao i Klub nacionalnih manjina, sinoć su bili suzdržani pri izglasavanju nove Vlade u Hrvatskom saboru.

U izjavi za Novu TV, potpredsjednik SDSS-a i zastupnik dr. Milorad Pupovac rekao je “prije 15 dana smo počeli razgovore na tu temu pa smo stali. Jutros smo ih obnovili. Razgovaraćemo još koje su pretpostavke za podršku Vladi, iako trenutne okolnosti zbog kratkoće vremena do glasanja nisu takve da bi se kompletan proces priveo kraju i da bismo postigli sporazum koji bi jamčio zadovoljstvo obje strane

Pupovac je rekao kako je “Vlada je za nas bila nepoznanica sve do jutros. Ima elemenata nepoznanica unutar vlade mimo onoga što su pitanja koja bismo htjeli da budu sastavni dio vlade i koji bez nas trebali biti sastavni dio programa. Ima ministara i politika koje iza toga mogu stajati i politika koja moraju biti raspravljene, ali ne vjerujem da mogu večeras biti raspravljene”

Kako je naveo micanje ministra kulture nije uslov jer “za nas su jako važne politike koje su bitne za ostarivanje manjinskih prava, multikulturalnost, tolerancija, obrazovanje, znanost ,kultura i te stvari gledamo sa dvostrukim očima i veoma veoma pažljivo

O najavi “registra izdajnika” rekao je kako je apsolutno nedopustivo da se obnavljaju ratne retorike i da se jednostrano promatra na društvene prilike i da neko arbitrarno odlučuje ko je kriv i to iz pozicije koja je čisto politička i politikantska.

Izvor: Nova TV/R.I.