SDSS podržava rad Prosvjete u Krnjaku

Juče je održana redovna godišnja Skupština krnjačkog Pododbora srpskog kulturnog Društva „Prosvjeta“. Skupštini koja je održana u općinskoj vijećnici prisustvovalo je 19 od 28 pozvanih članova, a otvorila ju je Predsjednica Pododbora Milena Bižić. Nakon minuta ćutanja za sve preminule članove i simpatizere Prosvjete između dvije Skupštine, pristupilo se izboru radnih tijela Skupštine, pa je predsjedanje Skupštinom preuzelo radno Predsjedništvo.

U nastavku Skupštine prezentirani su Izvještaj o radu i financijski izvještaj za 2018. godinu, te Program rada za 2019. godinu,  koji su nakon kratke rasprave jednoglasno prihvaćeni. Posebno je pohvaljen rad Dramsko-recitatorske sekcije na čelu s sekretarom Pododbora Pericom Matijevićem, čija je premijerna predstava „Trudnoća“ bila veoma zapažena i tražena u prošloj godini.

Skupštini se zatim obratio član Glavnog odbora Društva, načelnik općine Krnjak i potpredsjednik SDSS-a Dejan Mihajlović, upoznavši prisutne s sadašnjim stanjem u Društvu nakon preuzimanja od strane novog rukovodstva, izmjenama Statuta, stanjem s imovinom Društva i drugim temama.

tekst i foto. Ilija MATIJEVIĆ