SDSS počinje pregovore za članstvo u grupaciji evropskih socijaldemokrata

Samostalna demokratska srpska stranka, današnjom odlukom Glavnog odbora, otpočeće pregovore sa politički relevantnim subjektima i političkim strankama u cilju participacije SDSS-a u nekoj od velikih evropskih političkih “porodica”. Glavni odbor je odlučio da to buda grupacija Evropskih socijaldemokrata.

“Mi smo lijevo od političkog centra i nemamo nekog prevelikog prostora za izbor. Bitno nam je da se grupacija kojoj želimo pristupiti temelji na principima antifašizma, nenacionalizma i nepopulizma. Stoga je Partija evropskih socijaldemokrata naš logičan izbor, rekao je predsjednik stranke prof.dr. Milorad Pupovac.

Članstvom unutar velike evropske političke grupacije, SDSS bi mogao uticati na svijest predstavnika političkih stranaka, posebno onih uticajnih u evropskim okvirima, što bi moglo biti od koristi i za našu stranku ali i za našu zajednicu u Hrvatskoj.

Emina Đurašević iz zagrebačke organizacije izabrana je danas za potpredsjednicu Izvršnog odbora, dok je Olivera Uvalić iz Slatine imenovana novog članicom ovog centralnog stranačkog operativnog tima umjesto dosadašnjeg člana Milenka Obradovića.

Na današnjoj sjednici je usvojeno je više dokumenata finansijske, političke, pravne i druge prirode koji su u nadležnosti ovog stranačkog tijela.