SDSS o Martini Dalić: Još uvijek osluškujemo sve aspekte

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac potvrdio je poslije jučerašnjeg sastanka lidera stranaka vladajuće koalicije da je bilo govora o Agrokoru, no ne i o opozivu Martine Dalić. Na upit hoće li SDSS podržati Dalić u Saboru Pupovac je kazao da će vidjeti kako će izgledati rasprava i s kojom argumentacijom će izlaziti klubovi.

“Nakon prikaza stanja što je učinjeno i što će se učiniti, slika je nešto potpunija i saznanja su potpunija, a kada je posrijedi politički aspekt priče SDSS još uvijek osluškuje sve aspekte”, izjavio je Pupovac.  Dodao je kako na sastanku nije bilo riječ o zaključcima Povjerenstva za suočavanje s prošlošću. Dodao je da će se o tome razgovarati idućih dana, a svakako prije komemoracije u Jasenovcu kako se ne bi ponovila situacija od prije godine kada su bile odvojene komemoracije.

“Očekujemo da se usuglasimo oko toga da sve ono što smeta predstavnike naroda žrtava o tome razgovora”, kazao je.

Predstavnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin također je komentirao zaključke Povjerenstva za suočavanje s prošlošću, istaknuvši da je njegov stav da je pozdrav “Za dom spremni” fašistički i ustaški pozdrav i da ne bi trebao biti upotrebljavan ali da bi prije suda htio biti informiran.  Što se tiče Agrokora izrazio je zadovoljstvo povjerenikom Peruška za kojeg vjeruje da će pomoći u rješavanju situacije. Kada je riječ o opozivu Dalić kazao je da je to slučaj u kojem su mediji i oporba donijeli sud a da još ne zna sadržaj na temelju kojeg je taj sud donesen.

“Slušat ćemo, vidjet ću i na kraju ću donijeti odluku”, rekao je Pupovac.

Sastanku vladajuće koalicije uz predsjednika dr. Pupovca prisustvovala je saborska zastupnica i potpredsjednica stranke Dragana Jeckov.

izvor: vecernji.hr/inf.sl.

foto:tportal.hr