SDSS 30 297 glasova! PUPOVAC: SVAKAKO IMAMO RAZLOGA BITI ZADOVOLJNI

Prema neslužbenim rezultatima DIP-a na osnovu obrađenih svih 6545 biračkih mjesta u Hrvatskoj, te na biralištima u inostranstvu, Samostalna demokratska srpska stranka na juče održanim izborima za Evropski parlament dobila je 30297 !

Broj birača koji je glasao za SDSS je znatno veći od broja koji je za nas glasao prije pet godina. Svakako imamo razloga biti zadovoljni”, rekao je Pupovac dodajući da ih je kampanja učinila vidljivim te da imaju dobre osnove za novi početak stranke.

“Rezultat je to promjena u politici i u našem društvu gdje lijeva politika slabi i desna jača”, rekao je Pupovac o uspjehu desnih ekstremnih stranaka, no dodao je da ga veseli rezultat platforme Možemo koji su izašli iz “zagrebačkih okvira”

Ubuduće ćemo raditi na drukčiji način i s drukčijim partnerima – izjavio je Milorad Pupovac ne otkrivajući o kojim je partnerima riječ. Sad SDSS ostaje uz HDZ na poslu koji smo do sad radili – dodao je Pupovac i izrazio žaljenje što lijeve stranke u vladajućoj koaliciji, HNS, Reformisti, HSLS i SDSS, nisu išle zajednički na izbore, jer bi imale mnogo veću šansu za jedan mandat u Europskom parlamentu.

– Ovi izbori pokazali su da je biračko tijelo otišlo udesno, desnije od HDZ-a, a lijevi dio biračkog tijela ostao je nedovoljno prepoznatljiv. Vidi se neravnoteža političkih prilika u zemlji – tvrdi Pupovac.

izvor: jutarnji.hr/index.hr