SAOPŠTENJE GO SDSS VUKOVAR

vukovar web 2

vukovar web 2VUKOVAR, 19.2.2016. – Povodom nedavnih incidenata i fizičkih napada koji su se dogodili u Vukovaru, u Gradskoj organizaciji SDSS , svjesni svoje uloge i odgovornosti u stvaranju dobre političke klime, najoštrije osuđujemo svaki oblik nasilja, posebno onaj u kome se dovodi zdravlje i život mladog čovjeka u opasnost.Stoga ovom prilikom, napadnutom mladiću i njegovoj porodici želimo brz oporavak i ozdravljenje.

Mnoge okolnosti i nasleđe, grad Vukovar čine pogodnom sredinom za incidente, ne samo one u kojima se egzistencijalno ugroženi i frustrirani pojedinci fizički obračunavaju.

Za brzi i uspešan napredak zajednice opasni su i drugi oblici nasilja, poput medijskih prozivanja i linča cele zajednice, neosnovanih optužbi pojedinaca i ne sprovođenje zakona.

Zato SDSS poziva sve učesnike u javnom i političkom životu grada da se klone zapaljivih saopštenja , prozivanja i presuda. Neka to ostave određenim institucijama, a naš izbor je tolerancija, dijalog i vladavina prava. Sigurni smo da pod takvim okolnostima,Vukovar ima perspektivu za sve svoje građane.

Saopštenje je potpisao predsednik GO SDSS Vukovar Đorđe Ćurčić