Rkman na skupštini sisačke Prosvjete

Predsjednik Izvršnog odbora Boro Rkman prisustvovao je sinoć u Sisku izvještajno – izbornoj Skupštini SKD “Prosvjeta” pododbor Sisak. Znatan broj članova sisačke Prosvjete je u članstvu ili su simpatizeri naše stranke.

“U prošloj godini imali smo 15 nastupa u mnogim mjestima RH i van Hrvatske, a iza kojih stoji ukupno 51 proba naše pjevačke sekcije, rekao je predsjednik društva Milan Stojaković. Ključni uspjeh je “Zlatni opanak”, priznanje koje su dobili kao najbolja među 40 pjevačkih grupa na međunarodnom festivalu u Valjevu. Osim pjevačke sekcije pododbor ima literarnu, dramsku i sportsku sekciju. Stojaković je naglasio kako društvo djeluje u prostorijama u samom centru grada koje su sami uredili, a posebno je ukazao na uspješnu saradnju sa Hrvatskim kulturno umjetničkim društvom iz Mošćenice kraj Petrinje čija je predsjednica Seliha Ferenčak prisustvovala Skupštini.

“Za 51 probu je trebalo najmanje 51 put nazivati članove i dogovarati probu, 51 put otključati vrata i ko zna koliko puta ponavljati i uvježbavati naše tradicionalne ojkače, rekao je Rkman iskazujući podršku aktivnostima pododbora. Naglasio je da je neophodno u rad uključivati mlađe. “Kako su nama naši stari ostavili elemente našeg identiteta, zapitajmo se i mi sa čim ćemo pred Lazara, jer nije cilj da Prosvjeta živi samo dok žive sredovječne i starije generacije, rekao je Rkman.

U izbornom dijelu Skupštine Stojaković je potvrđen za predsjednika i u novom četvorogodišnjem mandatu, a izabrana su i ostala tijela društva.  Skupštini je prisustvovala Mirjana Oluić-Voloder, predsjednica Aktiva žena SDSS-a.