PUPOVAC U VRGINMOSTU PODRŽAO KANDIDATE SDSS-a

Boraveći danas u Vrginmostu potpredsjednik stranke i saborski zastupnik dr. Milorad Pupovac pružio je piunu podršku kandidatima SDSS-a na skorašnjim izborima; Milanu Vrgi i Branku Jovičiću – kandidatu za načelnika i zamjenika načelnika općine, Bogdanu Rkmanu aktuelnom dožupanu i kandidatu za novi mandat na istoj poziciji, kao i listi SDSS-a za općinsko Vijeće Općine Vrginmost.

 

 

Nakon kave u ugodnoj i opuštenoj atmosferi u centru Vrginmosta, prva destinacija je bila lokacija na kojoj bi za godinu dana trebala nići termoelektrana na drvnu masu. Predstavnik, odnosno menadžer austrijskih investitora Ratko Mamula upoznao je sa projktom čija je ukupna cijena preko 10 miliona evra pri čemu je državi samo za zemljšte plaćeno milion i 600 hiljada kuna. “Posao bi ovdje trebalo naći pedesetak mještana plus kooperati koji bi nam prodavali drvnu sječku čime bi osim materijalne dobiti mještani dobivali i čiste njive koje su sada zakorovljene”, rekao je Mamula dodajući kako će u realizaciju projekta prvenstveno biti uključeni građevinski potencijali općine i županije te države.

U Blatuši su domaćini bili mlada povratnička familija Dragojević u kojoj uz troje male djece što je rijetkost u našim krajevima Branislav i Ranka zajedno sa roditeljima i bratovom familijom (ukupno šestoro djece!!!) vode uzorno domaćinstvo baveći se ovčarstvom i stadom od preko 200 komada ovaca.

Završno odredište bila je Crevarska Strana i preduzeće “Mili Drvo” Miloša Miličevića uspješnog i perspektivnog izvoznika uglavnom na italijansko tržište. I Mamula i Dragojevići i Miličević mogli bi biti još uspješniji da nije raznih administrativnih barijera i prepreka uspješnom poslovanju. Sa tim kočnicama i modelima rješenja upravo su i razgovarali sa kandidatima SDSS-a i dr. Pupovcem!

Osim brige za svakog mještanina koja je okosnica svakodnevnih aktivnosti, namjera nam je bila da našim sugrađanima koji se uprkos svim nedaćama bore i opstaju na tržištu – olakšamo način poslovanja. da im dademo podstrek i podršku jer za razliku od mnogih drugih prvenstveno mlađih generacija ostaju na rodnom ognjištu i bore se za dostojan život svojih porodica, rekao je Rkman po završetku obilaska. Domaćinima je posebnu zahvalnost izrazio na gostoprimstvu i dobrodošlici.