Pupovac u obilasku stradalog istoka Hrvatske zahvalio svima koji su pomogli (VIDEO)

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke dr. Milorad Pupovac u pratnji saborske zastupnice Dragane Jeckov te načelnika opština sa istoka Hrvatske kojima upravlja naša stranka, posetio je danas u olujnom nevremenu stradala sela Sremske Laze i Orolik.

Tokom sastanka sa ovdašnjim parohom jerejom Srđanom Trajkovićem, predsednik je upoznat sa razmerima štete u više sela opštine Stari Jankovci i Nijemci, a u dvorištu Ratka Nonkovića u Lazama direktno se uverio u hitnu potrebu za pomoć stradalima.

“Zahvaljujem svim ljudima koji su pokazali maksimalnu solidarnost i pomogli unesrećenima, kao i opštinama Novi Jankovci i Nijemci na podršci, rekao je. Sad su nam, uz građevinski materijal prvenstveno crijep, hitno potrebni kvalifikovani krovopokrivači”, rekao je predsednik stranke.

“Sada su nam najpotrebnije ruke”, ocenila je Dragana Jeckov.

Domaćin Ratko Nonković godinama se bori sa velikim zdravstvenim problemima, a u olujnom vihoru ostao je bez skoro čitavog krova kuće u kojoj živi sa familijom.

U takođe stradalim komšijskim Šidskim Banovcima, meštani su se samoorganizovali. Kako kaže dugogodišnji stranački aktivista Rade Ralić-Baja prioritet su im bile starije i bolesne komšije.

Po završetku obolaska, u vukovarskom sedištu SDSS-a formiran je Operativni tim na čijem čelu je Dragana Jeckov a njen zamenik dožupan Srđan Jeremić. Zadatak time je koordinacija stalne pomoći potrebnima i to ne samo u građevinskim radovima i strojevima već i u hrani i ostalim potrepštinama obzirom da je velik broj meštana zbog nestanka struje, ostao bez svojih zaliha.