Pupovac u Šodolovcima: Jedini način za opstanak je ulaganje u lokalnu zajednicu

Danas je u prisustvu opštinskih većnika, brojnih gostiju i uzvanika svečano obeležen Dan opštine Šodolovci. Goste je pozdravio načelnik Mile Zlokapa naglasivši da u 22 godine postojanja opštine, ove godine usvojen najveći budžet od 6.5 miliona kuna. Zahvalio se bivšim načelnicima koji su pionirski utrli put razvoju opštine.

Na svečanoj sjednici se u ime ministra Predraga Štromara obratio saborski zastupnik Ćuraj (HNS), u ime Osječko-baranjske županije zamenik župana Radomir Čvarković (SDSS) kao i predsednik SDSS-a i saborski zastupnik prof.dr. Milorad Pupovac. Prof. Pupovac je pozdravio i čestitao Dan opstine načelniku, opštinskom rukovodstvu i svim građanima zaželeviši im još puno uspešnih projekata i plodnih godina. Poručivši im da je jedini način da se ostane i opstane na ovim prostorima ulaganje u lokalnu zajednicu.

Osim predsednika Pupovca, u Šodolovcima su bili i kandidati za evropske izbore Dragana Jeckov, Jugoslav Vesić i Srđan Jeremić.

Domaćinu i načelniku opštine Mili Zlokapi, Dan općine čestitali su  predsednik Glavne skupštine dr. Vojislav Stanimirović, državni tajnik Mile Horvat, generalni konzul Republike Srbije u Vukovaru Milan Šapić i brojni drugi predstavnici manjinske i lokalne samouprave.

Povodom Dana opštine promovisan je novi grb Opštine Šodolovci.