Pupovac: Kasno je za preslagivanje

Pupovac 06

ZAGREB, 7.6.2016. – Gostujući sinoć u HTV-ovoj emisiji „Otvoreno“ potpredsjednik i saborski zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac je na pitanje jesu li manjine jezičac na vagi u eventualnim preslagivanjima odgovorio da je to pitanje krivo adresirano Zemlja je u političkoj agoniji koji završava javnopravnim kaosom i ekonomskim kolapsom. Ne može se taj teret prevaliti na male skupine u Saboru – kazao je Pupovac i dodao:
Ova Vlada ne može opstati. Postoje dvije grupacije koje ne govore istim jezikom i premijer koji govori trećim jezikom – rekao je Pupovac.

Pupovac 06

Pupovac je dodao da manjinska Vlada po njemu nije rješenje, već produžavanje agonije. Smatra da se ne može spasiti nešto što se spasiti ne da: S ovakvim političkim odnosima u Vladi je vrijeme da se to prekine. Da li će se pojaviti neki novi mandatar s idejama koje bi predstavljale izazov za stranke teško je reći. Bit će prilike, ali teško je to u ovoj političkoj situaciji. Hrvatska treba odlučnu političku akciju!
Mi smo spremni za samostalne izbore, ali i za sporazume s onima koji Hrvatskoj mogu donijeti svjetlo na kraju tunela – dodao je Beljak. I Pupovac je dodao da je SDSS spreman samostalno izaći na izbore, a o eventualnoj koaliciji će odlučiti stranka. Pupovac je dodao da smo iz ovih šest mjeseci trebali naučiti kako ne smije funkcionirati politički život:
Stranke ne smiju jesti jedan drugu i uništavati – zaključio je Pupovac emisiju.
Nešto ranije tokom jučerašnjeg dana zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac komentirao je za N1 trenutnu krizu vlasti u Hrvatskoj. Na početku se osvrnuo na mogućnost preslagivanja u Vladi: Biilo kakvo preslagivanje bi bilo samo produžavanje agonije. Hrvatska treba novi početak. Imali smo priliku u ovih šest mjeseci i sve su propuštene. Svi koji su te prilike imali moraju dobiti novo povjerenje od građana. To je moje mišljenje i mišljenje moje stranke – kazao je Pupovac i dodao:
To mogu govoriti u ime svojih zastupnika i svojeg Kluba u Saboru koji zastupam.
Na pitanje da li očekuje dobiti neki poziv od premijera ili potpredsjednika o preslagivanju, Pupovac je rekao: Ne očekujem ni jedan poziv o preslagivanju. Uostalom sad je i za to prekasno – prije tri mjeseca čekao sam poziv o nizu pitanja i nisam ga dobio.
Kad će biti sastanka manjina? – bilo je sljedeće pitanje novinara.
Sastanak će biti skoro, ali ovo što sam sad rekao je relevantno mišljenje kad su posrijedi stajališta nacionalnih manjina. Stalno sam u kontaktu s predstavnicima nacionalnih manjina.
Jeste li dobili pozive od Oreškovića i Karamarka?
Nisam imao kontakte s predsjednikom Vlade, a s drugim akterima s lijeva i s desna smo u kontaktu. Sve razgovore koje smo vodili ja ne mogu prepričavati iz respekta prema ljudima s kojima sam ih vodio.